Tym sposobem do dzisiejszej mrożonej greckiej Frappe serwuję przekąskę w postaci muffinek cynamonowo-jabłkowych, do tego może lody waniliowe...
Składniki na ok16 muffinek:
Proponuje od razu nagrzać piekarnik na 180 stopni my między czasie przygotowujemy dwie miski w jednej łączymy wszystkie suche składniki w drugiej wszystkie składniki mokre.
Następnie do miski ze składnikami suchymi przelewamy tą z mokrymi, mieszamy ale tak by ciasto było dość grudkowate, wrzucamy jabłka i ponownie mieszamy.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy tłuszczem i wylewamy nasze ciasto.
Pieczemy ok 30 minut.
Smacznego !
E tam jabłka zawsze są na czasie :)
OdpowiedzUsuńWszystkiego najlepszego :)
Dziękuję :)
UsuńDomu pachnacego od progu miloscia, tchnacego spokojem; radosci od wschodu slonca po znuzony jego zachod; dni pelnych pasji i spelnienia; celow zdobywanych "jak z platka" i zawsze jasnej przyszlosci;a za zakretem niech czyhaja same mile niespodzianki iciekawe mozliwosci.no i zdrowia,zdrowia zyczy najgorecej!;)ps.a muffinki wygladaja tak smakowicie,ze czlowieka nachodzi bezczelna mysl,zeby sie wprosic na urodzinki;)
OdpowiedzUsuńPiękne życzenia!!! Dziękuję Ci za nie :*
Usuń