Danie to jest lekkie i idealnie nadaje się dla osób które są akurat na diecie :D Pozwolę sobie również dodać, że wykonuje się je nadzwyczaj szybko!
Kurczaka warto przygotować dzień wcześniej, ponieważ powinien nasiąknąć marynatą.
Ostrzegam, danie bardzo syte!
Składniki:
- 250 g fasolki szparagowej,
- 1 łyżka oleju sezamowego,
- 2 łyżki octu jabłkowego,
- 2 łyżki nasion sezamu,
- 2 łyżki miodu,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- 2 łyżki papryki mielonej słodkiej,
- 1 płaska łyżeczka papryki mielonej ostrej,
- 0,5 szklanki bulionu,
- 2 łyżki koncentratu,
pierś z kurczaka, - sól i pieprz,
Dzień wcześniej przygotowujemy marynatę.
Umytą i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem, wrzucamy do miski, dodajemy oleju sezamowego, octu, nasion sezamu, miód, sos sojowy, paprykę słodką i ostrą i 0,5 szklanki bulionu. Mieszamy naszą marynatę i wkładamy do lodówki na całą noc.
Mięso z zalewą wrzucamy do garnka, przykrywamy i kładziemy na mały gaz, nasze mięso podduszamy aż stanie się kruche a sos gęsty, wtedy dodajemy 2 łyżki koncentratu i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
W tym samym czasie pukamy fasolkę i wrzucamy na wrzącą lekko osoloną wodę, gotujemy do momentu aż fasolka będzie miękka.
Smacznego!
Pyszniutki obiadek .. moje smaki :) Pysznie Ciebie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)
pycha !
OdpowiedzUsuńbrzmi smakowicie chyba się skuszę
OdpowiedzUsuńMi się przydadzA przepisy!!!Ten jest super ,wykorzystam go!!!
OdpowiedzUsuń